Mámo, táto, pojď si hrát - 27.9.

 Zábavné odpoledne nazvané: "Mámo, táto, pojď si hrát, budeme se spolu smát" uspořádaly ve středu 27. září učitelky ze ZŠ a MŠ Rataje.

 Středa jako malovaná, teploty hodně přes dvacet stupňů, zkrátka počasí, které jako by bylo přímo stvořené ke hraní a k pobytu na čerstvém vzduchu.

Na fotbalovém hřišti v Ratajích se toho dne sešli děti se svými rodiči, pro které bylo připraveno třináct stanovišť, na kterých plnili různé úkoly. Podmínkou hry bylo, aby se aktivně do plnění jednoduchých úkolů zapojili všichni- tj. děti i dospělí. Právě v tom spočívá kouzlo této konkrétní akce.

 A nutno sdělit, že drtivé většině rodičů, to nečinilo takřka žádné potíže a leckdy se se svými ratolestmi i hecovali, kdo splní daný úkol lépe či rychleji. Dospěláci se s úsměvem na tváři vrátili mnohdy o mnoho desítek let v čase zpět a užili si znovu ten pocit být bezstarostným dítětem, které má nefalšovanou a prostou radost ze hry.

Za splnění všech úkolů čekala na všechny malá pozornost, ale tou hlavní, i když nehmotnou odměnou je pro všechny účastníky bez rozdílu věku či pohlaví onen jedinečný a společně strávený čas, který v dnešní době bývá dost často velmi výjimečný.

 

                                                                                                                                                        p. uč. Šárka Antelová